Normale tekstgrootteGrotere tekstgrootteGrootste tekstgrootte
 
   
  ActueelGebouwZiekenhuisToekomstFoto'sDownloadsMedewerkersAllerleiLinks  
   
 


De groetjes van boven
 
1996. Het is onrustig in de Klokkenberg. Er wordt veel gediscusieerd over de interne tegenstellingen en de toekomst. Veel medewerkers hebben hun twijfels over de goede afloop. Hoe lang heb ik nog mijn baan in De Klokkenberg?  Slapeloze nachten en de nodige zorgen over het aflossen van de net afgesloten hypotheek. Er gaat heel veel energie verloren in ruzie maken en ook de leden van de ondernemingsraad maken over-uren. De Klokkenbergers kunnen zo langzamerhand wel wat extra ondersteuning en motivatie gebruiken. De hoogste tijd dus voor een beetje ontspanning. Even een moment om te proberen de zaken wat te relativeren. Er was al een actie met posters in de gang naar het restaurant :
 
Klokkenberg:
... sinds 1943
... the beat goes on
... wie houdt je tegen
... samen sterk
... 5 op een rij
... geen zee te hoog
... geen KnokkenbergHet is vrijdag 26 april en het zonnetje straalt aan de hemel. In de postvakken is 's morgens een speciaal bericht verschenen. Om 12.15 gaat er een telefoontje naar het restaurant: "Kijken jullie eens naar dat vliegtuig, en vooral naar de sleep!" Vanuit de richting Breda nadert er een Piper Pawnee die een boodschap heeft voor de medewerkers van de Klokkenberg.
 
Nog geen half uur tevoren heeft de directeur de organisator van de speciale vlucht om uitleg gevraagd. Hij had zijn twijfels, echter was het toestel al druk doende om vanaf vliegveld Seppe de sleep op te pikken. De fotograaf staat in het weiland bij De Kluis en ook de videocamera-man is paraat.  Daar komt in een wijde boog de boodschapper aangevlogen. De tekst is nog niet goed te lezen. Zo'n vliegtuig huren doe je niet zomaar. In de voorbereiding gaat het om de contacten met de piloot, het opmaken van een korte tekst en natuurlijk het vergaren van de guldens. Er is geen speciaal potje om dit soort acties van te betalen. Vooral de beheerders van de fooienpot van het Thoraxcentrum hebben een forse bijdrage gedaan.

Het is dringen voor de ramen van het restaurant en er heeft  zich een aantal nieuwsgierigen in de tuinen verzameld. Een  vliegtuig met een sleep speciaal voor ons? Dat doet de mensen goed en men is best een beetje trots een Klokkenberger te zijn. Nu is de tekst heel goed te lezen:
 
"KLOKKENBERGERS, JULLIE ZIJN KLASSE. SUCCES!!"
 
 
 
 
 
 
 

 

 
   
Home Contact