Normale tekstgrootteGrotere tekstgrootteGrootste tekstgrootte
 
   
  ActueelGebouwZiekenhuisToekomstFoto'sDownloadsMedewerkersAllerleiLinks  
   
 


Van de Klokkentoren (1)
 
In elke editie van het voormalig personeelsblad was er altijd ruimte voor een bijdrage die de schrijver de nodige vrijheid gaf om zijn visie op de gang van zaken binnen De Klokkenberg te uiten. Via interviews en de onvolprezen column van Quasi Modo. In de laatste jaren tot 2001 was er de column "Van de Klokkentoren". In deze editie een toelichting op het ontstaan van de internet-site over ons medisch centrum.

Twee jaar geleden fietste ik in zomer door het Markdal richting BelgiŽ, en hoorde ter hoogte van De Klokkenberg iemand vragen: "Dat gebouw met die twee mooie torentjes, wat is dat eigenlijk?" Als oud-Klokkenberger, nog maar net bekomen van de schrik der ontmanteling, kan je dat natuurlijk niet over je kant laten gaan. Ik nam contact op met de gemeente en kon een afspraak maken met de cultureel-planoloog die erg veel op heeft met het mooie Markdal en het daarin opgenomen gemeentelijk monument ( sinds 2001 ) De Klokkenberg. Er was snel officiele toestemming om een informatie-bord langs de oostelijke oever van De Mark te realiseren. Er wordt contact gezocht met een grafisch ontwerper en het heeft toch allemaal zo'n 1,5 jaar moeten duren voordat de gemeentelijke buitendienst het bord heeft kunnen plaatsen. Eenmaal weer in de mallemolen van de MCK-promotie ben je al direct aan het fantaseren over nog meer acties. Oud collega's worden gebeld en een eerste ontwerp van een eigen web-site is snel gemaakt. Dan zijn er bij mensen weer toch hogere prioriteiten en duurt het allemaal veel te lang. Begrijpelijk maar niet gewenst. Er wordt besloten toch maar bij een professioneel bedrijf te informeren naar mogelijkheden en kosten. In juni 2007 zijn we nu zover dat in samenwerking met Satdesign uit Prinsenbeek een website 1e fase operationeel is gemaakt. Voor verdere ontwikkeling van de site kan elke bezoeker ideeёn aandragen, foto's mailen en leuke verhalen opsturen. Gezien de positieve reacties op het plaatsen van het info-bord aan De Mark ( met verwijzing naar de site ) verwacht ik dat www.klokkenberg.nl tot een gezellige ontmoetingsplaats van medewerkers van de Klokkenberg zal kunnen uitgroeien. Er kunnen altijd weer nog mooiere foto's geplaatst worden en de verhalen van De Mensen zullen periodiek worden opgefrist.

Vooral via de pagina Aktueel wil ik proberen zoveel mogelijk de nieuwtjes namens de gebruikers van de gebouwen en terreinen van Landgoed de Klokkenberg betreffende hun plannen en vorderingen te melden. Zo hoop ik dat de site voor allen met een Klokkenberg-hart een leuke plaats blijft om zo af en toe eens een bezoekje te brengen.

Graag Uw suggesties en bijdragen om de site verder te verbeteren.

Juni 2007

 
Vriendelijke groet
Martin van der Valk
Vrienden van De Klokkenberg
 

 

 
   
Home Contact